Císařské město plné kultury, kaváren, památek, známé pro Sachr, Mozarta a Strausse, to vše je Vídeň. Pojďte ji s námi prozkoumat! A pro Vás, kteří se dočtete až do konce, mám ještě tři skvělé tipy na to co ve Vídni podniknout!

Harrachov v Krkonoších, to je populární zimní lyžařská destinace zejména českých návštěvníků. S manželem jsme se však do Harrachova vydali v létě, kdy tu najdete také mnoho aktivit. Můžete si vybrat hotel s bazénem a koupat se nebo jít na procházku či túru hřebenech Krkonoš. My jsme se však rozhodli jet lanovkou na Čertovu Horu. A já jsem zvědavá,...

Konečně! Všichni o něm mluví a já tam ještě nebyla! Chicago! Poprvé a pouze na jeden celý den si ho pěkně užijem! Chicagu se říká The Windy City aneb větrné město. Sice tam fakt trochu fouká, ale my měli úžasný počasí. A jak je to s tou přezdívkou doopravdy? Nedalo mi to a udělala jsem si malý průzkum, který mne...

Letos to je přesně 12 let, kdy jsem se vrátila ze svého ročního pobytu v USA, kde jsem žila v americké rodině, starala se o jejich děti, chodila do školy na angličtinu, ale také jsem měla možnost procestovat západ Spojených států a splnit si tak jeden ze svých životních snů.

Při naší plavbě po Karibiku jsem si přála zažít opravdovou exotiku, a proto jsem si kromě Mexika a Jamajky vybrala itinerář zahrnující i Kajmanské ostrovy. Nesmírně jsem toužila spatřit tyrkysově průzračné moře, objevovat zázračný podmořský svět při šnorchlování, a potom relaxovat na nekonečně dlouhé pláži z jemného písku.

Dobře, přiznávám. Titulek měl znít trochu dobrodružně, ale ve skutečnosti jsme se do mexické džungle blízko Belize dostali pohodlným klimatizovaným autobusem. Jely jsme 2 hodiny po dálnicích a udržovaných silnicích z přístavu Costa Maya na mexickém poloostrově Yucatánu, kam jsme dorazily s kamarádkou na velké zaoceánské lodi.

Kdysi jsem se vydala na druhý konec světa s jedním kufrem a vidinou úžasně prožitého roku v USA jako au-pair. Jednou z motivací pro toto rozhodnutí byla moje touha objevovat svět. Právě tato cesta měla být začátkem mého snu. Ale pojďme už se do té doby, kdy mi bylo sladkých dvacet vrátit, aneb povím Vám v sérii článků příběh o...

Smetanova Litomyšl. To je název jednoho z největších hudebních festivalů operní a klasické hudby v Čechách, založeného v roce 1949. Známější a starší je snad již jen Pražské Jaro (1945) a celkem mladý festival Dvořákova Praha, jež poprvé vítal návštěvníky v roce 2008.

Je málo moderních děl, které v lidech vzbuzují romantické představy, vyvolávají smutek a radost zároveň. Je málo současných výtvarníků, kteří dokáží provokovat, ale přesto si udržet určitou dávku tradičnosti a pokračovat v odkazu starých sochařských mistrů. Takovým umělcem je pro mne dnes již devadesátiletý sochař Olbram Zoubek.

Někde ve stínu borovicových kopců zrcadlících se na hladině jezera... Tak tady je ten Máchův kraj.. Jak je malebný a kouzelný. Plný hradů a pověstí. Konečně jsem tě spatřila. Ty, tolik oslavované jezero! Ty, jež jsi vlastně pouhým rybníkem, se vznešeným názvem - Máchův!

Při výběru jména domény mne napadaly různé názvy. Veronika´s adventure už ale existuje, jako plno dalších originálních a chytlavých domén. A na Bohemian Chick nebo Girl už jsem přeci jenom v trochu pokročilejším věku...

Kdo to píše?

Veronika J. , nadšená průvodkyně, malá cestovatelka, smělá sboristka a nesmělá sólistka, oddaná dcera i partnerka, ale především  šťastná a vděčná maminka.

Odkud jsem?

No přeci z BOHEMIE (ČR). Bydlím v Praze, kde také provádim turisty po zdejších památkách. Žila jsem ve Spojených Státech a ve Španělsku. Vždy jsem se ovšem ráda vracela zpět do Čech a do Prahy, o které píši články na druhém blogu.

https://www.dopraglu.com

Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky